Op deze pagina vindt u de correcties en aanvullingen op het boek, die door u zijn doorgegeven. Schroom niet om de fouten die u ziet aan ons door te geven. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Door middel van de onderstaande links, kunt u de gecorrigeerde paginas in PDF formaat openen en zelf uitprinten, om ze in het boek te leggen

 

Correcties:

Blz. 56

Wemeltje toegevoegd aan gezin van Jan Huizing en Aaltje Nijhof
klik hier om de gecorrigeerde pagina te openen

Blz. 62

Kinderen toegevoegd aan gezin van Harm Rabbers en Henderika Scholte
klik hier om de gecorrigeerde pagina te openen

Blz. 88

Onder de foto staat Tiem Doornbos ipv. Tiem Bouwers. Hoe hebben we dit over het hoofd kunnen zien.
klik hier om de gecorrigeerde pagina te openen

Blz. 248

OKZZ 28: Wilma de Vries was de viendin van Willem Boelens, maar is nooit met haar gehuwd geweest
klik hier om de gecorrigeerde pagina te openen

Blz. 266  Zuidbargerstraat 14. Van 1939 t/m 1980 wonen er Johannes Scholten met zijn vrouw Berendina Kamps en de twee dochters Anna en Geesje. Een zoon Hans is er nooit geweest.
Blz. 267  Zuidbargerstraat 18. Hier woonden  Andries van der Werf en Jantina Dolfing met hun kinderen Grietje en Hendrik. Een zoon Harm is er nooit geweest.
Blz. 284

 Zuidbargerstraat 100.  Koenraad Wierts en Willemtje Oosting woonden in het zuidelijke deel. Jans Oosting woonde vanaf 1838 tot zijn overlijden in 1942 in het noordelijke gedeelte, waarna dit gedeelte werd verhuurd vanwege een door de overheid opgelegde verplichte inwoning.

Blz. 287

 Zuidbargerstraat 104. De vader van Zwaantje Husing was Willem Huizing (foutje van de B.S.).

De ouders van Willemtje verhuizen in 1938 niet naar Emmen. Zwaantje Husing was toen al overleden. Ze overleed volgens het trouwboekje op 13 juli 1923. Volgens Drenlias is dat op 11 juli 1923.  Jans Oosting overleed op 20 december 1942 in het huis Zuidbargerstraat 100. De genoemde verhuizing is dus niet naar Emmen, maar naar de nieuw gebouwde woning Zuidbargerstraat 100 met groene schuur er naast. 

 

Aanvullingen:

Blz. 118

Willem Schirring herkent de mensen van de foto bij de dorsmachine, die ook op de omslag van het boek is geplaatst.
klik hier om de gecorrigeerde pagina te openen

Blz. 213

Postkantoor: Via Roelof Boelens van de Readshop in Emmermeer ontvingen wij deze interressante link met aanvullende gegevens over het postkantoor in Zuidbarge.
http://www.postzegelblog.nl/2011/06/15/verkeerd-gespeld-zuidbarge/